Wedstrijden

Het deelnemen aan wedstrijden is geheel vrijwillig. Er zijn verschillende disciplines namelijk Kumite,Kata en Team-kata.

Wanneer men deelneemt aan het Kumite (vrij gevecht) moet men in het bezit zijn van een bitje  en hand/been beschermers. Natuurlijk moet men voor alle wedstrijden in het bezit zijn van een Karate pak.

De wedstrijden vinden plaats op een wedstrijdvloer van 8 bij 8 meter en worden geleid door 1 hoofdscheidsrechter en meerdere hoekscheidsrechters. De duur van een wedstrijd is over het algemeen 3 minuten.

Deelnemers groeten eerst de scheidsrechter en daarna elkaar waarna ze beginnen op aangeven van de scheidsrechter. De scheidrechter zal IPPON (heel punt) voor beslissende techniek of WAZA ARIE (half punt) voor een doeltreffende techniek geven. Waneer een van de deelnemers een vol punt heeft gehaald of wanneer de 3 minuten over zijn zal de wedstrijd afgelopen zijn. Wanneer binnen de tijd geen volledig punt behaald is zal de scheidrechter in overleg met de hoekrechters een winnaar aanwijzen.

Elk jaar worden door verschillende organisatie’s wedstrijden  georganiseerd. Vaak moet men in het bezit zijn van een zogenaamd Karate  paspoort om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijden ( Om in het bezit van zo’n paspoort te komen moet men lid worden van de Karate-Bond-Nederland).

De club streeft er naar om elk jaar club-kampioenschappen te organiseren. Deze kampioenschappen zijn vooral gericht op de jeugdleden. Voor deze kampioenschappen is geen paspoort nodig en hoeft men geen lid van de bond te zijn 

Het is voor alle jeugdleden mogelijk om aan deze club-kampioenschappen deel te nemen. De verschillende wedstrijdelementen worden aangepast op het niveau van de deelnemers.