Uitrusting

Beschermingsmateriaal

Het trainen van kumite binnen de reguliere trainingen wordt steeds frequenter en blijft ook een vast onderdeel voor iedereen, van witte tot zwarte banders, jeugd en senioren. Om het risico op blessures aanzienlijk te beperken, zijn de volgende persoonlijke beschermingsmiddelen een verplicht of waar aangegeven optioneel onderdeel van de uitrusting voor elk actief lid van de vereniging:

  1. Handschoenen – verplicht
  2. Gebitsbescherming – optioneel
  3. Kruisbeschermers – optioneel
  4. Scheenbeen en wreef beschermers – optioneel
  5. Borstbeschermers – optioneel

Wedstrijdsporters dienen rekening te houden met de vereisten die deelname bij diverse groeperingen/bonden met zich meebrengt, zoals bepaalde kleur van handschoenen en type handschoenen welke toegestaan zijn. Informeer even bij de begeleiders van het wedstrijdteam bij twijfel. De vereniging zal een aantal beschermingsmiddelen op voorraad nemen voor uitleen aan leden die geen bescherming bij zich hebben. Dit is met nadruk een uitzondering, ieder lid dient zijn/haar eigen spullen aan te schaffen en bij zich te hebben bij iedere training.

Het materiaal kan vaak uit voorraad geleverd worden tijdens de training of eventueel besteld worden bij Marc of Peter. Als je nog vragen hebt over de verschillende beschermingsmiddelen, over de voor- en nadelen, benodigde kwaliteit en dergelijke, richt je dan tot een van de trainers.