Kumite

Kumite ofwel training met partner kan bestaan uit vooraf ingestudeerde patronen of een vrijgevecht waarbij de technieken gecontroleerd worden uitgevoerd om blessures te voorkomen

kumite

Wij trainen 5 verschillende vormen van kumite:

Kihon Gohon Kumite

5x aanval, 5x afweer met 1x tegenaanval .

De aanvaller zegt 1x welke aanval er komt en start de aanval nadat de verdediger de techniek bevestigd heeft. De tegenaanval wordt gegeven na de laatste afweer. Beide partners bewegen vanuit stilstand.

Gohon Kumite (pdf)

Kihon Ippon Kumite

1x aanval, 1x afweer met tegenaanval.

De aanvaller zegt welke aanval er komt, en start de aanval nadat de verdediger de techniek bevestigd heeft. De technieken worden zowel links als rechts uitgevoerd.
Beide partners bewegen vanuit stilstand.

Kihon Ippon Kumite (pdf)
Kihon-Jiyu- Ippon Kumite (pdf)

Ippon Kumite

Ippon Kumite is een tussenvorm tussen Kihon Ippon Kumite en Jiyu Ippon Kumite. Het verschil zit met name in de uitvoering / etiquette, bijvoorbeeld in de opening en afsluiting van de technieken.

Kihon-Jiyu- Ippon Kumite (pdf)

Jiyu Ippon Kumite

Het verschil tussen Kihon Ippon Kumite en Jiyu Ippon Kumite: bij Jiyu Ippon Kumite zijn beide partners in beweging. De aanvaller drijft als het ware de verdediger op.

1x aanval, 1x afweer met tegenaanval.

De aanvaller zegt welke aanval er komt en start de aanval nadat de verdediger de techniek bevestigd heeft. De tegenaanval wordt gegeven na de afweer.

Kihon-Jiyu- Ippon Kumite (pdf)

Jiyu Kumite

Vrijgevecht

 

 

wikipedia logo

Kumite (NL)

Kumite (EN)