Activiteiten

Bij Shotokan karate-do Teteringen worden naast de reguliere activiteiten zoals training en wedstrijden ook andere activiteiten georganiseerd, die betrekking hebben op de karatesport of juist daar los van staan. Deze zijn bedoeld om in een breder verband met elkaar activiteiten te ondernemen en zo de saamhorigheid en betrokkenheid van leden bij de vereniging te vergroten. Daarnaast zijn sommige activiteiten ook bedoeld om de vereniging zichtbaar te maken voor buitenstaanders en deze een indruk te geven van wat Shotokan Karate-do Teteringen en de karate sport in het algemeen te bieden heeft.

 

De volgende activiteiten hebben in de afgelopen periode plaatsgevonden:

Meerscholentoernooi

Het doel van dit toernooi is om de startende karateka kennis te laten maken en ervaring op te doen met wedstrijden. Deelnemende verenigingen waren Shotokan Terheijden, Karate do San Roosendaal, ElHatri Eindhoven en SKT. Niet alleen inde individuele klasse wit, oranje, groen en bruin maar ook in team kata hebben onze deelnemers prijzen in de wacht gesleept. Een prima prestatie!

Clubkampioenschappen

Er was een grote opkomst van onze leden en er werd gestreden voor de onderdelen kata en/of kumite. Er was zowel een wisselbeker bij de jeugd als bij de senioren uitgereikt. De stijlprijs voor de deelnemer die de potentie heeft om ver te komen werd ook uitgereikt.

Oliebollen training

Een gezellige samenkomst van de leden en oud leden. De ouders/verzorgers hebben een goede bijdrage geleverd bij het bakken van de oliebollen.

Breda Actief

Promoten van de Shotokan karate sport tijdens het Breda Actief Kids sport en Spellendag.

12 – 24 uur training

Dit jaar heeft naast de 12 uurs training voor de jeugd ook sinds lange tijd weer de 24 uurs training voor de senioren plaatgevonden. Organisatie was net als vorige jaren goed verzorgd waarbij diverse gast trainers aanwezig waren (Aikido, Pentjak Silat, meditatie). Tevens is tijdens deze marathon gefilmd door stads TV Breda wat als promotie voor de vereniging zeker nuttig is geweest.

Jeugdkamp

Het jeugdkamp is weer in het leven geroepen en was een groot succes. Leden leerden elkaar van de andere kant kennen, er werd veel gelachen en op sportief gebied veel activiteiten uitgevoerd.

Viering 30-jarig bestaan SKT

Dit jaar bestond de vereniging 30 jaar en dit is dan ook gevierd onder het genot van anekdotes, hapjes, drankjes, oude foto’s en videos door zowel de huidige leden als de oud leden.

Planning voor 2012

  • Oliebollen training
  • Bowling
  • Meerscholentoernooi
  • Jeugdkamp
  • Breda Actief
  • 12 – 24 uur training
  • Paintballen
  • Motor toertocht
  • Clubkampioenschappen
  • Gezinstraining